Senebetennelse

Senebetennelse / Laserbehandling

Senebetennelse kan oppstå som følge av langvarig, ensidig eller uvant muskelarbeid.Smerter, særlig når den betente senen og senefestet. Noen ganger «knirker» det hvis du trykker på det hovne området. Det føles som å trykke på en pose potetmel. De vanligste stedene å få senebetennelse er i fingrene, i håndleddene, i albuene, i skuldrene, på baksiden av knærne og i achillessenene.

Senebetennelse / Laserbehandling

Hva er en senebetennelse?

En senebetennelse er en akutt reaksjon i sene og muskel som resultat av overbelastning eller friksjon. Mange sammenligner en senebetennelse feilaktig med en infeksjon. Dette kan forklares med at ordet inflammasjon ofte benyttes i forbindelse med betennelse. Ved en infeksjon har en fremmed bakterie eller lignende angrepet kroppen. Dette må kroppen forsvare seg i mot.

Senebetennelse / Laserbehandling

En inflammasjon derimot er en fysiologisk reaksjon på en overbelastning og helt naturlig, Når en struktur som feks en sene blir overbelastet så er det kroppens naturlige forsvarsmekanisme å sette i gang en inflammasjonsprosess. De første ukene kan området bli hovent, varmt og smertefullt. Denne prosessen er en reparasjonsfase og kroppen er avhengig av denne prosessen for å reparere skaden

Kontakt oss