Pigmentflekker, føflekker og utvekster

Pigmentflekker & Utvekster

Vi fjerner pigmentflekker, milier, vorter og andre utvekster med laser.

Laser kan være til god hjelp for fjerning av pigmentflekker som oppstår etter soleksponering eller kommer med alderen. Laserstråler ødelegger mørk pigment i små biter som kroppen etterhvert fjerner selv ved hjelp av leukocytter. I noen tilfeller må man ha flere behandlinger for å oppnå et godt resultat.

Pigmentflekker og føflekker

Plasmapen fungerer fint på alle flekker/utvekster m.m.

Pigmentflekker kalles også for solflekker (solar lentigo), leverflekker eller aldersflekker. Som navnet tilsier, solflekk skyldes langvarig og hyppig eksponering for sol. Forekomsten øker med alderen, men flekkene, som vanligvis er en halv til to centimeter i diameter, er godartede. For mange er dette svært sjenerende, spesielt når flekkene er i ansiktet.

Har du fått fjernet pigmentflekkene er det viktig å være nøye med å bruke høy solfaktor (SPF) etter behandling for å unngå at de kommer tilbake.

Når det gjelder føflekker er det viktig at du får disse sjekket hos lege før behandling

Fjerning av utvekst på nesen med plasmapen

Utvekster

Skintags/stilkvorter/hudfliker oftest på hals, armhuler og under bryst.

Utvekster i ansiktet som vorter/fettkuler (humper) og betente kviser.

Seboreisk keratose (også kjent som talgvorte/gammelmannsvorte).

Milier, bittesmå cystene fylt med keratin – proteinet som finnes i hud, hår og negler. Disse klyngene av død hud danner en kul under overflaten av huden i stedet for å forsvinne. Og de er bittesmå, vanligvis ikke større enn 1-2 millimeter i diameter. Disse små hvite kvisene er godartede.

Mollusker, en virusinfeksjon som gir små utvekster i huden, er vanlige både hos barn og voksne. En mollusk ses som en hudfarget kuppelformet liten kul, som ofte har en liten nedsenkning i midten. Antall varierer stort fra noen få til flere hundre. Viruset smittes via hudkontakt, men kan også spre seg via vann og tøy. De er ikke farlige.

Fjerning av utvekst med plasmapen

Kontakt oss