Hårfjerning med diodelaser

Hårfjerning med diodelaser

Hårfjerning

Med Art`s diode laser gir minimal risiko for skader, maskinen har safirkjøleplate som er i direkte kontakt med huden. Maskinen har forskjellige program som man kan velge i henhold til hudfarge og hudtype. Diodelaser for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997.

Ved behandling påvirkes hormonproduksjonen i hårsekkene. 

Hårfjerning med laser er den mest effektive metoden for permanent behandling av uønsket hårvekst. Hårfjerning med diodelaser gir bedre resultater enn IPL, som fortsatt er i bruk flere steder, og behandling med diodelaser oppleves gjerne som mindre ubehagelig. Med diodelaser går behandlingen mye hurtigere enn annen laserbehandling eller IPL.
Laserbehandling gir også bedre langtidsresultat enn andre metoder som elektrolyse, napping, barbering og voksing. Man må imidlertid være klar over at behandlingen må gjentas flere ganger for å få ønsket effekt, samt at hårfjerningslaser ikke fungerer på lyse eller grå hår.Fordi hårveksten styres av hormonell produksjon, er antall ganger individuelt.

Hårfjerning

Hvordan virker behandlingen?

Ved hårlaserbehandling sendes intense lysstråler med høy energi inn i den øvre delen av huden og tas opp av det mørke fargepigmentet i håret og hårroten slik at disse ødelegges. Kun hår som er i vekstfase vil påvirkes av laserbehandlingen. Hårene vil være i ulike vekstfaser, og dermed må behandlingen gjentas for å få fullgod effekt. Med gjentatte behandlinger kan man oppnå 70-90 % permanent hårreduksjon i det behandlede området, og dette varierer i både i ulike områder i huden og fra person til person. Alle må likevel regne med periodevis vedlikeholdsbehandling for å holde seg hårfrie.

Når man får laserbehandling, vil man føle et like stikk i huden ved hvert laserskudd. Det er best å gjennomføre behandlingen på lysest mulig hud. Videre bør man etter at behandlingen er avsluttet unngå soling i flere uker, og bruke solkrem ved all soleksponering.

Hvilke områder kan behandles?

Alle steder man har uønsket hårvekst kan behandles med hårfjerningslaser. De vanligste områdene å behandle er ansikt, lår/legger, bikinilinjen, armer og rygg.

Forberedelser til behandling med hårfjerningslaser

  • Området som skal behandles skal barberes samme dag eller dagen før behandlingen. 
  • Det må ikke utføres napping, voksing eller tapefjerning av hår de siste 4 uker før behandlingen.
  • Unngå irriterende kremer (kvise-, peeling-, slipekremer e.l.) de siste 2-3 dager før behandling.
  • Unngå soling minst 3 uker før behandling da økt pigmentering i huden vil redusere effekten av hårfjerningslaseren, og øker risikoen for brannskade samt pigmentforandringer. Soling skal også unngås to uker etter behandling.

Kontakt oss