Neglesopp

Neglesopp / Laserbehandling

Vi tilbyr effektiv laserbehandling mot neglesopp. Neglesopp (tinea unguium, onykomykose) rammer ca 10% av befolkningen og er en soppinfeksjon i neglene. Neglene på tærne blir oftest rammet, men du kan få neglesopp på fingerneglene også.

Risikofaktorer er tett fottøy, fuktighet, lavt immunforsvar og økende alder.

Neglesopp begynner vanligvis ytterst på neglen og sprer seg innover. Hyppigst er gul misfarging av neglen. Etterhvert vil neglen bli fortykket, misformet og løsne fra underlaget. Neglesopp kan også starte innerst på neglen, under neglebåndet. Ubehandlet sprer infeksjonen seg fra en negl til neste negl. Tilstanden er ikke farlig og oftest er negleforandringene bare av kosmetisk karakter, men mange ønsker behandling for å bli kvitt soppen og få tilbake neglene med normalt utseende.

Dersom en velger å ikke behandle, er det sannsynlig at plagene vedvarer lenge. Det foreligger ikke noen sikre tall på hvor mange som blir bra uten behandling, men erfaring tilsier at det er sjelden. Etter vellykket behandling av neglesopp er det risiko for tilbakefall og ny infeksjon. Tall på tilbakefall etter kombinert laser- og lokalbehandling, foreligger ikke.

Hva går behandlingen ut på?

Laserbehandling av neglesopp er raskt og enkelt. Behandlingen tar bare noen få minutter, har ingen bivirkninger og gjør ikke særlig vondt. Laserlys rettes mot neglen, passerer gjennomneglen og ødelegger soppen.

Hvor mange behandlinger trengs?

Det er nødvendig med minst 4 behandlinger, med ca. 3 ukers mellomrom.

Hvor lang tid tar det før en ser resultater?

Selv om soppen dør raskt, tar det tid for en sunn negl å vokse ut. Det kreves full gjenvekst av neglen før den blir normal. For stortåneglen vil denne prosessen ta ca. 12-18 måneder, og for den minste neglen ca. 6 måneder.

Hva skal du tenke på i forkant av behandlingen og i behandlingsperioden?

For et godt resultat er det viktig at følgende råd følges.

  • Fjern evt. neglelakk før du møter til første behandling. Unngå bruk av neglelakk i behandlingsperioden.
  • Fil overflaten på alle neglene (på fingre eller tær) samme dag som behandling skal utføres. Bruk engangsfil og kast den etter bruk.
  • Fil overflaten på neglene 2 x i uka så lenge du går til laserbehandling og i 3 mndr. etter behandling.
  • Kast alle gamle sokker.
  • Frys sesongens sko i 24 timer før bruk.
  • Tørk føttene godt etter at du har dusjet. Husk å tørke mellom tærne.
  • Skift sokker hver dag. Sokker må vaskes på 60 grader.

Hvem skal ikke behandles?

  • Pasienter med dårlig regulert diabetes, pasienter som bruker immunsuprimerende medisiner, Isotretinoin eller tetracycliner og gravide skal ikke behandles.

Kontakt oss